Hoe werkt het?

Leuk zo’n platform, maar hoe werkt het nou eigenlijk? Wij leggen het voor je uit.

degemeentevannu is een online platform waarbij gemeentelijke professionals in alle Nederlandse gemeenten hun kennis en ervaring kunnen aanbieden en inzetten voor collega gemeenten. Gemeenten kunnen op hun beurt opdrachten plaatsen op het platform en een geschikte kandidaat vinden binnen gemeenteland.

We lanceren het platform in fases. Op dit moment kunnen kandidaten en gemeenten zich vrijblijvend aanmelden. In de loop van 2019 verwachten we de volgende fase in te gaan, waarbij het mogelijk wordt om opdrachten te plaatsen, hierin te zoeken en om daadwerkelijk aan de slag te gaan bij jouw favoriete gemeente.

Stap 1. Meld je aan

Meld je vrijblijvend aan en voeg je profiel toe.

In eerste instantie is je profiel niet zichtbaar. We gaan eerst aan de slag met het verzamelen van medekandidaten. In de loop van 2019 gaan we echt live en maken we alle profielen toegankelijk voor de deelnemende gemeenten. Op dat moment komen er ook opdrachten beschikbaar en kun je aan de slag. Wij houden je op de hoogte.

Meld je aan

      Op dit moment starten we een pilot op in West-Brabant. Zodra we live gaan, laten we je het weten.

Stap 2. Zoek naar je opdracht

Zoek naar een passende opdracht bij jouw gemeente naar keuze.

Wij laten jou weten wanneer we echt live gaan. Op dat moment zullen collega gemeenten hun opdrachten plaatsen en kun jij op zoek naar een passende opdracht voor jou.

Stuur snel en vertrouwelijk een bericht naar de opdrachtgever via dit platform. Bepaal je voorwaarden, de termijn van de opdracht en wat er van je verwacht wordt. Maak ook goede afspraken met je huidige werkgever over de detachering. Maak eventueel gebruik van onze standaard detacheringsovereenkomst.

Stap 3. Ga aan de slag

Gefeliciteerd! Je gaat aan de slag bij het grootste gemeentehuis van Nederland: degemeentevannu.

Zet jouw kennis en ervaring in bij jouw collega gemeenten en werk samen aan een betere samenleving. Doe ook ervaring op om mee terug te brengen naar je ‘thuis’ gemeente. Immers, we zijn sterker samen door te delen!

In de praktijk…

“Mijn ervaring met het maken van Bibobbeleid zou ik dolgraag ook eens bij een andere gemeente inzetten.”

Stijn Wouters

“Boomonderhoud is mijn lust en mijn leven. Mijn kennis en ervaring een keer inzetten in een gemeente binnen een bosrijke omgeving zou ik heel leuk vinden.”

Stijn Wouters

“Ik werk nu 3 jaar als buurtregisseur en we halen geweldige resultaten. Ik zou een collega gemeente graag op weg helpen dezelfde aanpak te implementeren.”

Stijn Wouters

“Als medewerker financiële administratie werk ik veelal vanuit een zelfde werkomgeving. Voor mijn ontwikkeling zou ik graag eens een team financiën van een andere gemeente versterken.”

Stijn Wouters

“In mijn huidige gemeente ben ik gespecialiseerd in bruggen engineering, we hebben er meer dan 350! Het lijkt mij leuk ook eens in een andere gemeente een brug aan te leggen.”

Stijn Wouters

“Als constructeur heb ik het erg naar mijn zin bij mijn huidige werkgever, alleen het aantal bouwplannen loopt iets terug. Welke gemeente kan ik uit de brand helpen met wat extra handjes?”

Stijn Wouters

“Ik ben al jaren met veel plezier toezichthouder Wabo. Voor mijn eigen ontwikkeling zou ik graag enkele bouwprojecten bij andere gemeenten controleren. Ik denk dat we hier allemaal van kunnen leren.”

Stijn Wouters